DİRENEN MENEMEN İŞÇİLERİ ,BELEDİYE BAŞKANINI İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZ HALE GETİRDİ.

AKP’li İzmir Menemen Belediyesi’nde Belediyeye bağlı Meta-Su şirketinde çalışan 325 emekçi ve belediye personeli 75 işçinin Kod-17 bahanesiyle 27 Mayıs’ta işten çıkarıldı. Seçim öncesi konuşmalarında, “tek işçiyi bile işten çıkarmayacağına dair namus ve şeref sözü veren Aydın Pehlivan, seçim sonrası ilk iş olarak 400 işçiyi işten çıkardı.

İşe iade talebiyle 28 Mayıs’ta belediye binası önünde oturma eylemi başlatan işçiler, gittiği her yerde yaptığı işçi düşmanlığını teşhir ederek , belediye başkanı Aydın Pehlivan’ı insan içine çıkamaz, belediye meclis toplantılarına bile gelemez hale getirdiler. Dördüncü ayında oldukları direnişleri boyunca, işten çıkarılmalarına dair hiçbir açıklama alamayan ve muhatap bulamayan işçiler, belediye başkanı için; “KAYIP ARANIYOR” şeklinde bir kampanya yaparak, Menemen esnafına ve pazar yerinde bildiri dağıtımları yaparak, haklarında yapılan kara propagandaları da savuşturdular.

Süreç boyunca; halka açık olan belediye meclisine katılmak istedikleri için iki defa çevik kuvvetin şiddeti ve biber gazı ile karşılaşan işçiler, Menemen festivaline katılmak istediklerinde gözaltına alındılar, 9 Eylül kutlamalarına gitmek istediklerinde ise polis çemberine alındılar.

Sürecin başında işçilere açık açık; “bizimle siyasi çalışmalarımıza katılırsanız, işinizden olmazsınız.” diyen Pehlivanın korumalığını yapan kolluk kuvvetleri, 9 Eylül’de işçilere; emri kaymakamlıktan aldıklarını söylediler.

Artık sadece Menemen Belediyesi’nde işten atılan işçiler olmayan bu işçi arkadaşlarımız, uğradığı haksızlıklara ve aşağılanmaya karşı direnen işçi sınıfının da birer temsilcisidirler.

Süreçte yanlarında olduğumuz bu direnişi, İşçi Gazetesi olarak; kendilerinin bu süreçte en öne çıkardıkları sloganla bir kez daha selamlıyoruz:

Direne direne, direnişle zafere!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz