Devrimci inşaat işçisi Hasan Oğuz mezarı başında anıldı

13 Nisan 2020 tarihinde Covid-19 kaynaklı geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren devrimci inşaat işçisi Hasan Oğuz mezarı başında anıldı. Oğuz’un yaşamını inşaat işçilerini örgütlemeye adadığı belirtilen konuşmalarda, “Mücadelesi mücadelemizdir. Her yerde Hasan Oğuz’un direnişini, mücadelesini büyüteceğiz” denildi. 

2020 yılında Galataport şantiyesinde çalışırken Covid-19 kaynaklı geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Dev Yapı-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz, ölüm yıldönümünde Habibler Yayla Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

BİK: Hasan’ın mücadelesi devam edecek

Söz alan Birleşik İşçi Kurultayı’ndan Erhan Güler, “Hasan gibi bir yoldaşla aynı çatı altında mücadele yürütmek, O’nu tanımak… Bu konuda kendimi ayrıcalıklı hissediyorum” dedi. Oğuz’un tüm olumsuzluklara rağmen gülümsemesiyle kendilerine enerji olduğunu dile getiren Güler, “Hasan’ın bana kattığı bir şey vardı, Türkiye’de bu topraklarda inşaat işçilerinin mücadelesini tanımamı, zorluklarını tanımamı sağladı. İnşaat işçilerinin bu ülkede İsmet Demir gibi bir tarihini olduğunu anlatmıştı. Hasan için söylenecek çok şey var. Mücadelesi devam edecek. Hasan gibi yoldaşlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

İnşaat-İş: İnşaat işçilerinin köle olmadığını gösterdiler

İnşaat-İş Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider de şantiyelerde örgütlenme çalışması yürütmenin zorluğuna dikkat çekti. “Hasan o zorluğu bile bile Galataport’ta işçi arkadaşlarla birlikte, inşaat işçileri için gerekli örgütlenmeler yaptı” diyen Gider, Covid-19’un salgınının ilk günlerinde Oğuz’un imkansızlıklara rağmen şantiyede çalışmaya zorlanmasının sistemin göstergesi olduğunu kaydetti. Gider, şöyle devam etti: “Kalp rahatsızlığı da vardı Hasan’ın ve aramızdan ayrıldı. Bugün Tekin abilerden, Mavişlerden, Duranlardan Hasanlardan aldığımız güçle, onların mücadelesiyle, onların ayak izlerini takip ederek mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Hasanlar, Mavişler, Tekinler bize inşaat işçilerinin köle olmadığını, olmayacaklarını ne pahasına olursa olsun gösterdiler. Anıları mücadelemizde yaşayacak.” 

Dev Yapı-İş: Hasan’ın mücadelesini büyüteceğiz

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, Hasan Oğuz’un emeğin özgürlüğü için yaşamın her alanında, mücadele ettiğini, birçok inşaatta direndiğini söyledi. Birçok inşaat işçisinin Oğuz gibi ya iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini ya da yaşanan iş kazalarında sakat kaldığının altını çizen Demir, “Hasan şu anda inşaatlarda inşaat işçilerinin ruhunda, mücadelesinde, direnişinde yaşıyor, her yerde örgütleniyor. Mücadelesi mücadelemizdir. Her yerde Hasan Oğuz’un direnişini, mücadelesini büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Anma konuşmaların ardından sona erdi.

KaynakETHA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz