“Fişlendiği” için Urfa OSB’de iş bulamayan Uğur Tekstil işçisi, iş cinayetinde hayatını kaybetti

Sendikalı olduğu için Uğur Tekstil’den atılıp ismi diğer fabrikalara verilen ve Urfa OSB’de iş bulamaması sebebiyle inşaat işçiliğine başlayan Sedat Aslan, çalıştığı çatıdan düşerek yaşamını yitirdi.

Sendikalı oldukları için Uğur Tekstil’den 18 Kasım’da işten atılan 97 işçi, işe geri dönme mücadelesi verirken bir yandan da iş arıyordu. Uğur Tekstil yönetimi, Urfa OSB’de bulunan fabrikalara işten attığı işçilerin isim listesini verdiği için işçiler OSB’de iş bulamıyordu.

İşçilerin verdiği mücadele sonucu yönetim önce geri adım atarak işçileri işe almayı kabul etmiş, ancak daha sonra DİSK Tekstil Sendikası  ve patron, işçilere, açtıkları sendikal tazminat davasından vazgeçmeleri halinde işe alınacaklarını söylemişti.

İşçilerin bir kısmı, OSB’de iş bulamadıkları için davadan vazgeçmek zorunda kalarak Uğur Tekstil’de işbaşı yaptı. Bir kısmı ise davadan vazgeçmedi ve işe geri dönme mücadelesine devam etme kararı aldı.

Taleplerinin kabul edilmesi için mücadeleye devam eden ve sendikal tazminat davasından vazgeçmeyen işçilerden olan Sedat Aslan, OSB’de iş bulamadığı için inşaat işçiliğine başladı. Aslan, bugün işbaşı yaptığı ve montajında çalıştığı çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

“Uğur Tekstil’den geldiğimizi öğrendiklerinde işten çıkardılar”

Sedat Aslan ile birlikte iş arayan bir Uğur Tekstil işçisi, son süreçte çeşitli yerlerde işe başladıklarını ancak Uğur Tekstil’den geldikleri öğrenildiği zaman işten çıkarıldıklarını, bazı yerlerden ise direkt ret yanıtı aldıklarını söyledi.

Aslan’ın bu yüzden inşaatlara ve fırına çalışmaya gittiğini ifade eden işçi, “Ne iş olsa yapıyordu. Bugün organizeye yapılan bir inşaata çalışmaya gitti. En son bu olay başına geldi. İşe geri dönmeyi bekliyordu” dedi.

“Sorumlu Uğur Tekstil”

İşçi, arkadaşlarının ölümünün hesabını soracaklarını söyleyerek, “Sorumlu UğuTekstil, taziyemiz bittikten sonra hesap soracağız” diye konuştu.

Uğur Tekstil İşçilerinin Sesi adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda da Sedat Aslan’ın henüz 29 yaşında olduğu ve 3 küçük çocuğu bulunduğu belirtilerek “Ey buna sebep olanlar, mutlu musunuz” diye soruldu.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz