Bakırköy’den ‘sefalet ücretine’ karşı mücadele çağrısı

Asgari Değil İnsanca Yaşam” bileşenlerinin Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemde mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Devrimci sosyalist hareketlerin ve işçi örgütlerinin birlikte düzenlediği eylemde yapılan açıklamada, sermaye sınıfının işçi-emekçilere dayattığı sefalet koşullarına karşı mücadelenin büyütüleceği vurgulandı.

Sefalet ücretini kabul etmeyelim”, “Sömürü, rant, talan, savaş düzenine karşı birleşelim”, “İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret için mücadeleye” yazılı pankartların açıldığı eylemde ortak basın metnini Okan Karaçam okudu.

Açıklanan 4.250 TL asgari ücretin, 2021 Ocak ayı başında açıklanan asgari ücretin alım gücündeki kaybını dahi gidermediğini belirten Karaçam, “Zira, temel tüketim ürünlerine 1 yılda yüzde 200’lere varan zamlar yapılmıştır. Kira fiyatları fahiş oranda artmıştır. 2021 başında 380 dolar olan asgari ücret şu anda ise 270 dolardır. ‘Dolar artışı ile ne işiniz var’ diyenler, döviz kurunun her yükselişinde temel tüketim ürünlerine yapılan zamları ise görmezden gelmektedirler” dedi.

Açlık ve yoksulluğun her geçen gün arttığına vurgu yapılan açıklamada, işçi-emekçilere yönelik pervasız saldırıların arkasında, buna yanıt verecek güçlü bir sınıf örgütlenmesinin bulunmaması olduğuna da dikkat çekildi.

Ücretli kölelik düzenine karşı mücadeleyi büyütelim’

Sermaye ve iktidarın ekonomik krizi ve pandemi koşullarını kendileri için fırsata çevirerek ücretlerde azaltma, kısa çalışma ödeneği, Kod 29 saldırısı, uzun ve ağır çalışma koşullarını hayata geçirdiğini hatırlatan Karaçam, işçi ve emekçilere seslenerek şu çağrıyı yaptı:

Buradan tüm işçi ve emekçileri bu düzen altında ezilen, sömürülen herkesi bir kere daha ücretli kölelik düzenine karşı mücadeleyi büyütmeye, sefalet ücretini kabul etmemeye davet ediyoruz! Bizlere dayatılan geleceksiz, güvencesiz, çalışma ve yaşam koşullarına karşı birlikte mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz