Ergene’de yük treni işçi servisine çarptı: 6 kişi hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yük treni hemzemin geçitte işçi servisine çarptı. İlk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

Kaza sabah saat 08.00 sıralarında Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesi’nde meydana geldi. Edirne’den Çerkezköy yönüne giden 13001 sefer sayılı yük treni, hemzemin geçitte bir fabrika servis minibüsüne çarptı, araç tren ile bir süre sürükledi.

Kaza sonucu olay yerinde 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Yaralılardan hastaneye kaldırılan 2 kişinin de hastanede hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 6’ya yükseldi. Halen yaralı 7 kişinin Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelerde tedavileri sürüyor.

TCDD: ‘Suçlu servis minibüsü’

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü kazaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü, korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyette olmasına rağmen işçi servis minibüsünün hemzemin geçitten geçmesi sonrası istenmeyen kaza yaşanmıştır” denildi.

2018’de 25 kişi hayatını kaybetmişti

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul’a hareket eden yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmiş, kazada 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirirken 328 kişi de yaralanmıştı.

Savcılık soruşturması kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, menfez ile rayların arasının sağanak nedeniyle boşaldığı, kazadan 10 gün önce uyarılmasına rağmen gerekli bakım ve kontrollerin yapmadığı tespit edildi. Bakım müdürü, yol bakım onarım şefi, hat bakım onarım memuru ile köprüler şefi olarak çalışan 4 görevli ‘asli kusurlu’ bulundu.

TCDD Genel Müdürlüğüne Sun Group patronu getirildi!

Öte yandan gece yarısı yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alındı.

Ali İhsan Uygun’un yerine Sun Group patronu Abdülkerim Murat Atik görevlendirildi. 1993’ten bu yana ticari faaliyet gösteren Sun Group, 28 Aralık 2020’de Ulaştırma Bakanlığı’ndan demiryolları için Türkiye’nin birinci özel yolcu taşıma lisansını alan şirketti.

Japon HIS şirketi ile bir arada Kapadokya Ekspresi adılı 40 milyon euro bedelindeki yatırımla turizm hedefli yataklı tren işletmeciliği için çalışmalarını yürüten şirketin başındaki Atik’in devlet kuruluşu olan TCDD’nin başına getirilmesi ‘Saray A.Ş.’ rejiminin ‘kötülükten beslenme’ anlayışına uygun düşüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz