Bel Karper’de direnen işçiler basın açıklaması yaptı

Bel Karper’de direnen işçiler, Tekirdağ/Çorlu’da bulunan fabrika önünde gerçekleştirdikleri eylemle birlikte hak ve hürriyetlerini patronun insafına terk etmeyeceklerini, mücadeleyi büyüteceklerini bir kez daha vurguladılar

Dünyanın önde gelen peynir üreticilerinden biri olan Bel Karper’de patron, uzun uğraşlar sonucu örgütlenerek toplu iş sözleşmesi (TİS) yetkisi alan Tekgıda-İş sendikasıyla masaya oturmazken, işyeri baştemsilcisini de Kod 29 bildirimiyle işten atıp 12 işçiyi de ücretsiz izine göndermişti. Bel Karper işçileri ise geçtiğimiz günlerde bu saldırıya direnişle karşılık vermişti. Direnişçi işçiler, Tekirdağ/Çorlu’da bulunan fabrika önünde gerçekleştirdikleri eylemle birlikte hak ve hürriyetlerini patronun insafına terk etmeyeceklerini, mücadeleyi büyüteceklerini bir kez daha vurguladılar.

8 Mart’ta gerçekleştirilen basın açıklamasına Tekgıda-İş’in Trakya’da örgütlü olduğu fabrikalardan işçi temsilcileri, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, demokratik kitle örgütlerinden temsilciler katıldı. Fabrika önünde sık sık “Yaşasın Sınıf Dayanışması” ve “Birleşe Birleşe Kazanacağız!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Tekgıda-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İbrahim Ören okudu. Bel Karper’in 27 üretim tesisi ve 12 bin çalışanı ile ambalajlı peynir üretiminde dünyanın önde gelen peynir üreticilerinden biri olduğunu aktaran Ören, işverenin hukuk tanımaz tutumlarını özetledi, üyeleriyle birlikte Tekgıda-İş’in baskılara asla boyun eğmeyeceğinin altını çizdi.

Kadın emekçiler ise “Toplu iş sözleşmesi hakkımızı istediğimiz için ücretsiz izine çıkarıldık. 8 Mart günü herkes kadınlara dair olumlu demeç veriyor ama gerçekte yaşadığımız ortada. Hakkımızı aradığımız için baskı görüyoruz ama kazanacağız” diye konuştu.

Bel Karper işçilerinin 2015 yılında Tekgıda-İş çatısı altında bir araya geldiğini aktaran Ören, devletin patronlara sağladığı sendikanın yetkisine itiraz etme avantajından yararlanan Bel Karper patronunun 6 yıl boyunca işçilerin TİS hakkını gasp ettiğini vurguladı. Ören, dava süreci sendika ve işçilerin kazanımıyla sonuçlanmasına rağmen masaya oturmayan, dahası baştemsilciyi Kod 29 bildirimiyle, yani “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış” iftirasıyla işten atıp 12 işçiyi de ücretsiz izine çıkaran patronu bir kez daha uyardı. İşçilerin tekrar işe başlatılması için mücadeleyi büyüteceklerini belirtti, patronu TİS masasına çağırdı.

KaynakUid-Der

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz