Türk-İş: ‘Açlık sınırı 2 bin 903, asgari ücret 2 bin 825 TL!’

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) araştırmasına göre Temmuz’da açlık sınırı 2.903 TL, yoksulluk sınırı 9.457 TL oldu. Açıklanan rakamlara göre, dört kişilik bir ailede 3 kişinin asgari ücretle çalışması bile yoksulluk sınırına ulaşmaya yetmiyor…

Türk-İş’in her ay düzenli olarak yaptığı ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ araştırmasına göre geçim sınırları Temmuz’da da yükselmeye devam etti. Araştırmada, “Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 903 TL” denildi.

Yoksulluk sınırı olarak belirlenen ve gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaları içeren toplam tutar ise 9 bin 457 TL olarak açıklandı.

Araştırmada, ‘Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti’ ise aylık 3.546 TL olarak hesaplandı.

Geçen yılın aynı döneminde Açlık sınırı 2.406 TL, Yoksulluk sınırı 7.838 TL idi. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise geçen yılın aynı döneminde 2.919 TL olarak açıklanmıştı.

Gıda enflasyonunun da arttığını belirten Türk-İş, gıda harcamalarında Temmuz’da aylık yüzde 1,35, yıllık bazda ise yüzde 20,65 artış olduğunu açıkladı.

Halen 2.825 lira olan asgari ücret, Temmuz ayındaki artış ile birlikte 78 TL açlık sınırı altında kaldı.

Dört kişilik bir ailede 3 kişinin asgari ücretle çalışması bile yoksulluk sınırına ulaşmaya yetmiyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz