1 Mayıs Tutsağının Annesinden Özgür Özel ve Arzu Çerkezoğlu ‘na Çağrı

Taksim’e yürümek istediği için tutuklanan İTÜ öğrencisi Umut Kabaklı’nın annesi Birgül Yiğit Kabaklı’dan Özgür Özel ve Arzu Çerkezoğlu’na çağrı:

“Özgür Özel ve Arzu Çerkezoğlu; hiçbir şey olmamış gibi davranamazsınız.

1 Mayıs’ta hukuksuz Taksim yasağına karşı direnen 38 kişinin 4 Mayıs akşamı tutuklanmasının ardından çoğu üniversite öğrencisi 12 kişi de 5 Mayıs sabahı evlerinden gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı’nın sosyal medya hesabı üzerinden ‘Gereği yapıldı’ twiti ile ilgili savcı ve hakimlere gerekli talimat gözaltıların hemen arkasından gönderildi. 12 kişi gece Vatan Emniyet’in leş gibi kokan nezaretinde tutulduktan sonra 6 Mayıs öğleden sonra savcı karşısına çıkarıldı. Savcı aldığı talimatın gereği olarak 12 kişiyi tutuklama istemi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Savcının sevk yazısına göre çoğu üniversite öğrencisi bu gençler ellerine taş, sopa ne geçtiyse polislere kafa göz saldırmışlar. Ancak delil olarak gösterdikleri fotoğrafların hiçbirinde bu çocukların polislerle tek bir fiziksel teması dahi yok.

“YEMEK VERMEDİLER”

Adliye içinde bu gençlere bir iki bisküvi ile akşam ettirildi. Kendileri için yapılan sandviçlere polisler izin vermedi. ‘Bisküvi yiyin’ dediler. Gençlerden biri “Ben çok açıktım. Bisküvi yemekten içim kıyıldı. Şu sandviçlerden bir tane yiyebilir miyim” dedi. Ama polisler izin vermediği gibi açım diyen gencin üzerine yürüdüler. Ben açım sözünün karşısında insan taş olsa erir. Ama onlar vicdanını kaybetmişler. O gençlerin karşısında dürümlerini yiyip ayranlarını içen polisler gençlerin ekmek arası peynir yemesine müsaade etmediler.

Sulh Ceza hakimi 12 kişiden 11’i hakkında tutuklama kararı verdi. Ve gençler apar topar adliye nezarethanesine indirildi. Şu anda ise Silivri’de tutuluyorlar. Bu süreç, yalnızca ÇHD üyesi genç avukatların büyük özverisi ve tutuklananların arkadaşlarının dayanışması ile yürütüldü. Yanlarında ne 1 Mayıs Tertip Komitesi ne de 1 tane milletvekili vardı.

“ASIL SUÇLU İKTİDAR”

Bu gençler iktidarın kamuoyuna göstermeye çalıştığı gibi marjinal gruplar falan değildir. Bu gençler 1 Mayıs tertip komitesinin oraya çağırdığı kitlenin ta kendisidir. Barınma sorunu yaşayan, özgür ve demokratik üniversite talep eden üniversite öğrencileridir. Tertip komitesinde yer alan sendikaların üyesi olan emekçilerin çocuklarıdır.

Evet ortada bir suç vardır. Ama bu suç gençlerin emekçilerin 1 Mayıs iradesi değildir. Bu suç Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Taksim’in yasaklanmasıdır. Bu suç İçişleri bakanı’nındır, İstanbul Valisi’nindir. Hukuksuz tutuklama isteminde bulunan savcıların ve bu kararı veren hakimlerindir. Yoksulluk ve hayat pahalılığı nedeni ile son yerel seçimlerde halktan büyük bir tokat yiyen iktidar, bunların bir kez de Taksim Meydanı’ndan dile getirilmesine tahammülünüz yoktu bunun farkındayız.

Şimdi şu sözüm umarım @ArzuCerkezoglu’na ve @eczozgurozel’e ulaşır. Silivri’yi Meclis’e mi taşırsınız, Meclis’i Silivri’ye mi taşırsınız yoksa o çok yumuşamış iade-i ziyaretlerinizde mi dile getirirsiniz bilemem. Ama arkanıza dönüp bakmadan Saraçhane’den ayrıldıktan sonra arkanızda hiçbir şey olmamış gibi davranamazsınız. Zira biz buna müsaade etmeyeceğiz.

Devrim Gazete’den derlenmiştir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz