1 Mayıs Platformu, Tuzla Gemi Tersanesi önünde 1 Mayıs’a çağrı yaptı

 Tuzla Gemi Tersanesi önünde bildiri dağıtan 1 Mayıs Platformu, “Emeğimiz özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta meydanlardayız, Taksim’deyiz” diye belirtti.

1 Mayıs Platformu, Tuzla Gemi Tersanesi önünde 1 Mayısa çağrı yaptı İSTANBUL 1 Mayıs Platformu, Tuzla’da Tuzla Gemi Tersanesi önünde işçilere bildiri dağıttı, 1 Mayıs’ta alanlara, Taksim Meydanı’na çağrı yaptı.

“Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a” başlıklı bildiriyi dağıtan Platform üyeleri adına işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, “Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler, ama işçiler çalışmaya devam ediyor. Eğer böyle bir karar alınacaksa işçiler bunun dışında olmamalı. İşçilerin can güvenliği, yaşam hakkı ve sağlığı dikkate alınmalı. İşçileri hesaba katmayan, işçileri pandemi ile yüz yüze bırakan siyasi iktidarın yasaklarını tanımıyoruz. Çünkü bu yasak tedbir değil, tedbir alınmasını istiyoruz. İşçilerin tam ücretle izne çıkarıldığı, halklarımızın tüm ihtiyaçlarının giderildiği bir aylık kapanma istiyoruz” dedi.

Saygılı, “1 Mayıs Platformu olarak; Kod-29’un ve taşeronluk sisteminin yasaklanmasını, iş cinayetlerine son verilmesini, aynı zamanda işçilere aşı önceliği tanınmasını, sigortalarımızın aldığımız ücretler üzerinden yatırılmasını istiyoruz. Bu taleplerle 1 Mayıs’a yürüyoruz. Emeğimiz özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta meydanlardayız, Taksim’deyiz” diye belirtti.

Talepler…

Herkese güvenceli iş, güvenceli yaşam!

Kod 29 işçilerin değil patronların ahlaksızlığıdır, Kod 29 yasaklansın!

Ücretsiz İzin Derhal Yasaklansın.

Kısa Çalışma Ödeneği Değil Tam Maaş

Esnek Çalışmaya Hayır.

Taşeron Sistemi Yasaklansın

Covid-19 işçi sınıfı hastalığıdır!

Covid-19 meslek hastalığı sayılsın!

İş cinayetlerine son!

Sermaye düzenine son!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Taksim 1 Mayıs Meydanı emekçilerindir!

İstanbul Sözleşmesi fesih kararı geri çekilsin, sözleşme etkin uygulansın!

Kadın Cinayetleri Politiktir.

Kanal İstanbul projesi iptal edilsin!

Boğaziçi direnişi, hepimizin direnişidir, Hepimiz Boğaziçiliyiz!

Halklara ve inançlara eşitlik ve özgürlük!

KaynakNet Haber Ajansı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz